Тел: + (359 2) 865 04 26
Следете ни:

Oxygenon

Oxygenon

Дезинфектант за повърхности на медицински продукти и медицински инвентар (операционни маси, спални помещения, матраци, мокри помещения и др.) Концентрат (гранулат) за дезинфекция на основата на активен кислород.

Под дезинфекция на повърхности се разбира антисептичното третиране на повърхности като подове, стени, мебели, оборудване и др. Целта на тази обработка е да се унищожат, доколкото е възможно максимално, болестотворните микроорганизми особено в средата в непосредствена близост до пациентите (интензивните отделения, операционните зали, отделенията за спешна медицинска помощ, медицински продукти, медицински инвентар и др.).

Директният контакт със замърсени повърхности с полепнали частици прах или с микроорганизми може да предизвика инфекции. Поради това, от тази гледна точка, прекъсването на тази предполагаема верига на инфекция е много важно.

Действието на продукта Descogen a се дължи на активен кислород. Descogen © не съдържа конвенционални химически активни субстанции и притежава широкоспектърен бактерициден механизъм на действие. Освен това съдържа специални почистващи съставки и е особено приятен за приложение. Descogen © действа изключително бързо, прилаган в ниски концентрации.

Области на приложение:
Дезинфектант за повърхности на медицински продукти и медицински инвентар (операционни маси, спални помещения, матраци, мокри помещения и др.) За дезинфекция и почистване на повърхности от всякакъв вид във всички инфекционни отделения: операционни зали, интензивни, болнични и трансплантационни отделения, отделения за новородени, изолатори, отделения за кремиране, тоалетни, лаборатории, кухни, лекарски кабинети и др.

Спектър на действие:
Бактерицидно действие (вкл. ТВ)
Фунгицидно действие
Унищожава спорите
Антивирусно действие ( HBV / HIV )

Употреба
DGHM 0,5% - 1 h
1,5% -15 min.
HBV 1,0% - 1 h
1,5% -30 min.
1 мерителна лъжичка (15 g ) 1,5% за 15 min . време за действие.  

Състав 100 g съдържат:
30,0 g кароат (активно вещество)

Физични и химични свойства:
Външен вид: сивобели гранули
Мирис: почти няма мирис
pH -стойност за 1%-ия воден разтвор около 4, 7 при 20 o C
Насипно тегло около 650 при 20 o C

Видове опаковки
Банки от 1 kg по 10 в кашон.

Експертни оценки:
Продуктът е тестван съгласно процедурите на DGHM и O GHMP .
Проф д-р Зонтаг, Хайделберг
Проф д-р Вернер, Шверин
Проф д-р Мьозе, Грац Проф д-рЕкснер, Бон

© ANTISEPTICA  chem . pharm . Produkte  GmbH
Carl - Friedrich - Gau b - Stra b e , D -50259 Pulheim Tel. 02234/984 66-0, Fax 02234/98 4 66-11

#42

© 2020. «Sevex Pharma Ltd.» All right reserved. «Cookie policy» «Privacy policy»