Тел: + (359 2) 865 04 26
Следете ни:

Как правилно да правим инхалации?

Как правилно да правим инхалации?

Ако дихателните пътища са блокирани в случай на настинка, вдишването на пара е лесен начин за освобождаване на залепналата слуз по горните дихателни пътища.

Освен това парите овлажняват изсъхналите назални лигавици и разтварят кръвоносните съдове. За да се извършват правилно инхалациите има някои съвети, които да разгледате.

Освен чрез стандартните инхалатори от аптеката, които се прикрепват на устата и носа, вдишвания могат да се правят и само с подходяща купа и кърпа. За да се предотвратят изгаряния, инхалаторът или купата винаги трябва да се поставят върху твърда повърхност. Водата трябва да е топла, но не прекалено гореща. Очите трябва да са добре затворени, когато се вдишва под кърпата. Подходящи добавки са етерични масла като евкалипт или смърч, както и цветя от лайка, листа от мента или мащерка. За децата е по-добре да избягвате използването на етерични масла, тъй като те могат да раздразнят чувствителния респираторен тракт на детето и да предизвикат респираторен дистрес.

Ако имате остра респираторна инфекция, можете да правите инхалации два до три пъти дневно в продължение на пет до десет минути. Вдишвайте през устата и издишвайте през носа. Това ще позволи на слузта да се абсорбира. 

Каквито и съвети да получите за справяне с настинка, най-добре е изобщо да не се разболявате. За целта използвайте подходящ имуностимулатор, който да предотврати вирусната инфекция. Есберитокс е продукт, който доказано засилва имунната система и предпазва от вирусни инфекции. 
Можете да научите повече за продукта тук http://www.esberitox.bg

#42

© 2020. «Sevex Pharma Ltd.» All right reserved. «Cookie policy» «Privacy policy»