Тел: + (359 2) 865 04 26
Следете ни:

Есберитокс съветва как да се справим с умората през зимата

Есберитокс съветва как да се справим с умората през зимата

Умората през зимата е сериозен проблем, особено в по-студения период на сезона. Важно е човек да обръща внимание на сигналите, които му подава тялото, защото много често може даден симптом да е признак на отслабена имунна система, което ни прави уязвими на грип и настинки.

Ето и нашите съвети за поддържане на силна имунна система през зимата:

Свежият въздух ви прави щастливи
На всеки се е случвало да почувства умора след продължително стоене в затворено помещение, в което температурата на въздуха е по-висока от обичайната стайна, тъй като топлината от парното или радиатора изсушава въздуха и го лишава от кислород. Всички знаем, че човешкият метаболизъм не може да функционира правилно без достатъчно кислород. В човешкия мозък има чувствителни нервни клетки, които реагират на дефицита на кислород и ние чувстваме умора, настроението ни пада и концентрацията е силно нарушена. 

Какво да правите? Когато прекарвате продължително време в затворено помещение, се постарайте да проветрявате по-често, препоръчваме три пъти дневно за около десет минути. През това време е добре да направите кратка почивка, да се раздвижите и да подишате чист въздух навън. 

Слънцето укрепва тялото и духа
През зимата денят е по-къс и съответно времто, което прекарваме на слънце е по-малко. При отсъствие на слънчева светлина тялото произвежда мелатонин и биологичният ни часовник се настройва за сън. Ето защо през зимните месеци често изпитваме умора и имаме желание да си почиваме. Освен, че тялото произвежда повече мелатонин през зимата, поради по-малкото излагане на слънце, ние не можем да си набавим необходимото количество Витамин D, за да се чувстваме добре и балансирано. 

Какво да правите? Съветваме ви да излизате възможно най-често и да се разхождате на открито. Не само при слънчево време кожата на лицето и ръцете могат да образуват витамин D. При облачно време също получавате достатъчно количество от полезния витамин. Препоръчително е да се разхождате на дневна светлина най-малко за 30 минути. Добре е това да става два пъти на ден, ако имате повече време.

За да сте сигурни, че имунната Ви система няма да бъде атакувана през студените зимни дни, взимайте Есберитокс. Есберитокс е продукт, който е подкрепен със съответните клинични проучвания и доказано укрепва имунната система, с което предпазва от вирусни инфекции и настинки. 

Можете да научите повече за продукта тук http://www.esberitox.bg

#42

© 2020. «Sevex Pharma Ltd.» All right reserved. «Cookie policy» «Privacy policy»